Musimy przełożyć występ zespołu na inny dzień, ponieważ niespodzianką jest przepis na naleśnik z nadzieniem bananowym.
Mmm na samą myśl o naleśnikach zgłodniałem !
No a teraz dam przepis prosto z bloga Maxa i Elli :
NALEŚNIKI Z NADZIENIEM BANANOWYM
Potrzebne będą (przepis na około 4 naleśniki):
1 łyżka masła
1 jajko
100 ml maślanki
2 łyżki cukru
80g mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 dojrzały banan
1 szczypta soli
masło bądź olej do smażenia
1 jajko
100 ml maślanki
2 łyżki cukru
80g mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
1 dojrzały banan
1 szczypta soli
masło bądź olej do smażenia
Poza tym:
miska, miarka, patelnia i ubijaczka/trzepaczka do ciasta.
miska, miarka, patelnia i ubijaczka/trzepaczka do ciasta.
1. Jako pierwsze musicie rozpuścić na patelni masło.
2. Następnie, weźcie miskę i wbijcie do niej jajko. Dodajcie maślankę, cukier i stopione już masło, po czym wszystko ze sobą dobrze wymieszajcie.
3. W innym naczyniu wymieszajcie mąkę, sól oraz proszek do pieczenia. Gdy to już zrobicie, dodajcie tę mieszankę do przygotowanej wcześniej masy i dobrze ją wymieszajcie, aż będzie jednolita.
4. Ciasto musi teraz trochę odczekać. Przykryjcie miskę talerzem albo deską i odstawcie na 10 minut.
2. Następnie, weźcie miskę i wbijcie do niej jajko. Dodajcie maślankę, cukier i stopione już masło, po czym wszystko ze sobą dobrze wymieszajcie.
3. W innym naczyniu wymieszajcie mąkę, sól oraz proszek do pieczenia. Gdy to już zrobicie, dodajcie tę mieszankę do przygotowanej wcześniej masy i dobrze ją wymieszajcie, aż będzie jednolita.
4. Ciasto musi teraz trochę odczekać. Przykryjcie miskę talerzem albo deską i odstawcie na 10 minut.
Nie musicie oczywiście przez 10 minut przyglądać się odpoczywającemu ciastu – przejdźcie do następnego kroku:
5. Teraz specjalny dodatek: banan! Obierzcie go, przetnijcie wzdłuż na pół i rozgniećcie go widelcem. Gdy Wasze ciasto odczeka już 10 minut, wmieszajcie do niego banana.
6. Teraz zabieramy się za smażenie. Rozgrzejcie troszkę masła albo oleju na patelni i wlejcie na nią 2 łyżki ciasta. Rozprowadźcie ciasto po patelni i smażcie je 3-4 minuty na średnim ogniu (a więc ca. 150-170°C). Obrućcie potem łopatką naleśnik i smażcie go z drugiej strony przez kolejne ca. 3 minuty, aż nabierze złocistego koloru.
6. Teraz zabieramy się za smażenie. Rozgrzejcie troszkę masła albo oleju na patelni i wlejcie na nią 2 łyżki ciasta. Rozprowadźcie ciasto po patelni i smażcie je 3-4 minuty na średnim ogniu (a więc ca. 150-170°C). Obrućcie potem łopatką naleśnik i smażcie go z drugiej strony przez kolejne ca. 3 minuty, aż nabierze złocistego koloru.
Naleśniki możecie podać z miodem albo sosem czekoladowym.
GOTOWE
Lepiej poproście kogoś starszego do pomocy, no chyba że sami dacie rade 
A kolejna rzecz to nowe meble, prosto z kosmosu !!!
Sami zobaczcie że są odlotowe :

Jej ! Nawet się poruszają !!!
To po prostu najlepsze meble jakie widziałem !
No a widzieliście zmiany na naszym blogu ??
Dodałem nowy nagłówek, pojawiła się rubryka "aktualności" zmieniłem kolor posta i czcionkę nazwy posta ! 
No a na koniec chciałbym życzyć wszystkim paniom wszystkiego najlepszego z okazji ich święta !
Jej może naprawdę skorzystam z tego przepisu Troy'a i zrobię naleśniki dla naszych reporterów 
Trzymajcie się futrzaki !
P.S. NIE ZAPOMNIJCIE O DZISIEJSZEJ WOJNIE NA CUKSY ! :)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz